© Fayans. Всички права запазени.
Новини
Гордеем се с Гората на Рока България06.11.2014
Pic Инициативата по създаване на гората на Рока България беше една спонтанно родена идея. Замислена плахо, тя бързо набра скорост. Инициативата стартира пролетта на 2009 година с ентусиазма и  желанието на 50 служители на компанията и едва 1 декар  площ.

Безвъзмездно предоставения терен първоначално бе засаден с над 400 млади дръвчета явор. След пет годишни грижи, гората ни вече е подслонила около 1000 фиданки. Площта  на гората се разрасна до 4 декара, а дръвчетата далеч не са онези  млади растения. Сега те са се превърнали в гора, която гордо хвърля сянка.
По традиция, всяка пролет и есен, с полагане на доброволен труд да се грижим за горичката и тази година, на 17 октомври, успяхме да подготвим дърветата за презимуването им, както и да засадим  нови десет броя фиданки от вида чина́р (лат. Plátanus).
 
Гората на Рока България е само една от инициативите на компанията, свързани  с опазване на околната среда, но е показателна за това, че фирмата е екологично ориентирана и като такава  действително мисли в зелено, подкрепя зелените идеи и полага усилия да възпитава загриженост към околната среда. Безспорно това е начина и рецептата малките идеи и начинания бързо да пораснат и  да спечелят много привърженици, съмишленици и последователи.
 
Доброволци за грижа за гората винаги има. Ентусиазмът на колегите е останал все така заразителен, подкрепата на фирмата е безрезервна, но по- важното е, че ако можехте да видите тази пораснала  млада гора, щяхте да разберете как зелената политика  и философията на една компания, като Рока България, наистина носи удовлетворение за добре свършена работа и увереност, че не всяка еко инициатива е реклама, просто самоцел или мода, нашата е реалност, смисъл и мисия.
 

Уеб дизайн и разработка: Webrix - www.webrix-studio.com